130 години ОУ „Христо Ботев“ в Исперих

С впечатляващ концерт-спектакъл Основно училище „Христо Ботев“ – гр. Исперих отпразува снощи своя 130-годишен юбилей. В препълнената зала на киносалона в града бивши и настоящи възпитаници на първото училище в Исперих заедно със своите преподаватели ознаменуваха този важен етап от развитието му. Със слово, музика и танци те дадоха образ на Духа, наречен Основно училище „Христо Ботев“ – гр. Исперих.

„Сто и тридесет години в това училище всеки един от учителите следва пътя на знанието, съхранява националните традиции, запазва нравствените ценности и всеотдайно влага най-доброто от себе си, за да пребъде името на Основно училище “Христо Ботев”. Вярвам, че ще продължите да възпитавате и превръщате децата на нашата община в образовани и достойни граждани“ – каза в приветствието си кметът на Община Исперих инж. Белгин Шукри.

YouTube

По-рано през деня образователната институция отвори вратите си за всички, желаещи да станат съпричастни с нейното богато минало и настояще, да се запознаят с дейността й, както и с постиженията на учениците. В изпъстреното с фотоси фоайе гостите успяха да се запозаят, а някои да си пропомнят институцията през годините от нейната история.

Ръководството и колективът на училището отбелязаха 13-десетилетната му история и с Тържествен педагогически съвет.

Празничните събития бяха уважени от председателя на Общинския съвет Бейти Бекир, зам.-кметовете Ариф Ахмед и Аксел Кючюк, директори на образователни иституции, бивши ръководители, учители и възпитаници на училището. Всички те бяха топло приветствани от настоящия директор на иституцията Мария Попова.

ПЪРВИЯТ ХРАМ НА ПРОСВЕТАТА В ИСПЕРИХ ОТПРАЗУВА СВОЯ 130-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙС впечатляващ концерт-спектакъл Основно училище…

Posted by Общинска администрация – Исперих on Saturday, June 3, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе