Откриха финалите по хандбал за ученици в Кубрат

С химна на Република България и издигането на националния флаг в Спортна зала „Кубрат“ стартираха финалните битки по хандбал за ученици от 5-ти до 7-ми клас за 2023 година, чиито домакин е гр. Кубрат. Това важно събитие се организира под патронажа на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за учащи“, Регионалният инспекторат по образованието в Разград и Областният клуб за спорт в училище – Разград.

Началото на финалите дадоха кметът на община Кубрат, Алкин Неби, началникът на Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков, председателят на Общинския съвет – гр. Кубрат, Хюсеин Юмеров, директорът на ОУ „Христо Смирненски“ в Кубрат и главен ръководител на първенството в града домакин, Володя Войков, както и главният съдия на срещите Стефан Калинов – директор на Дирекция „Специализирана администрация“ към Община Кубрат. Събитието беше уважено и от Ивелина Стоянова, председател на Областния Клуб „Спорт за учащи“ – Разград и Николай Миланов – старши експерт по физическо възпитание и спорт в РИО – Разград на МОН. Организацията на финалите по хандбал се осъществява с любезното съдействие на Община Кубрат, която играе важна роля в развитието на ученическия спорт и която подкрепя инициативите, спомагащи развитието на спортните таланти.

YouTube

На финалите в Кубрат ще вземат участие отбори от цялата страна, сред които са: ОУ „Стоян Михайловски“ (гр. Варна), СУ „Васил Левски“ (гр. София), СУ „Георги Измирлиев“ (гр. Горна Оряховица), СУ „Никола Йонков Вапцаров“ (гр. Петрич), ОУ „Елин Пелин“ (гр. Бургас) и СУ „Христо Ботев“ (гр. Кубрат).

Днешното първенство беше открито с програма на самодейците на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1891“ в Кубрат. Спортното мероприятие стартира с „Песен за доброто“ на Недялко Йорданов в изпълнение на младите певици Виктория де Ганс и Мария Ивелинова с ръководител Сийка Русева. Празнично настроение поднесоха и младите възпитаници от Детския фолклорен танцов състав към читалището в Кубрат с танц „Пайдушко“ с ръководители Гинка Панчева и Здравко Вутов.

Поздрави към всички отбори отправи кметът Неби, който призова за спортменска игра, добри резултати и успехи на всички състезатели, пожелавайки и победа за отбора на град Кубрат. Клетва за добра игра пред всички положи хандбалната надежда от Кубрат, Дарио Тодоров.

Финалните мачове ще се проведат в Спортна зала „Кубрат“ в периода от 02.06 до 05.06.2023 г., където любителите на хандбала ще бъдат свидетели на зрелищно съревнование и невероятни спортни представления от младите таланти. Срещите между отборите ще започнат утре с надпревари между отборите на Варна и София от 09:00 ч., Бургас и Петрич от 10:20 ч., Кубрат – София от 15:00 ч. и отборите на Горна Оряховица – Петрич от 16:20 часа.

ОТКРИХА ГОЛЕМИТЕ ФИНАЛИ ПО ХАНДБАЛ ЗА УЧЕНИЦИ В ГРАД КУБРАТС химна на Република България и издигането на националния…

Posted by Община Кубрат on Friday, June 2, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе