Камерен концерт за ценители – дуо флейта и китара в Разград на 15 юни

На 15 юни от 19:00 в залата на Народно читалище „Развитие 1869“ ще има атрактивна програма за ценители, която събира двама музиканти във виртуозно дуо. Те ще поднесат на публиката музика от Астор Пиацола, Франсис Демилак, Габриел Форе, Жак Ибер, Рая Радушева.

Рая Радушева е първа флейта в Симфоничен оркестър Сливен. Родена е в Разград и началното си обучение по музика завършва в Музикална школа „Илия Бърнев“. Дипломира се в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Участва в съставите на водещи симфонични и оперни оркестри в Европа. Концертира в зали като Мюзикферайн – Виена, Концертгебау – Амстердам, Аудиторио – Мадрид, Мюнхенска филхармония и други. Автор е на музикални пиеси.

YouTube

Китаристът Найден Дойнов има дълъг професионален и педагогически опит, както в страната така и в чужбина. Талантлив музикант, добре познат на публиката в страната, за първи път ще свири на Разградска сцена.

Ема Пламенова, която е фаворит в курса по китара на Найден Дойнов, ще вземе специално участие в концерта на професионалистите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе