Доброволци от три разградски гимназии на посещение във Велико Търново по програма „От връстници за връстници“

На 8 и 9 юни ученици от три разградски гимназии посетиха Велико Търново заедно с председателя на Общински съвет по наркотични вещества-Разград и експерти от Съвета и Превантивно-информационния център към него. Визитата бе част от дейностите по Национална програма за превенция на употребата на психоактивни вещества за ученици 8-11 клас „От връстници за връстници“, като креативна дейност и стимул за учениците. Младите хора са доброволци по програмата, те са ученици в ППМГ „Акад.Н. Обрешков, ПГИ „Робер Шуман и ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“.

YouTube

Във Велико Търново групата бе посрещната от експерти от ОбСНВ и ПИЦ и учениците – доброволци по програмата. Целта на посещението бе обмяна на опит, знания и добри практики.

В първия ден от посещението беше организирано обучение, в което  доброволците участваха в игри за запознаване „Доброволчеството през моите очи“, работа по групи и състезателна игра-викторина, а във втория ден бе организирано посещение на парк „Мини България“ – парк на миниатюрите във Велико Търново и на Мултимедиен посетителски център „Царевград Трнов“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе