Злато за Фатме Шабан при жените

На проведеното през уикенда Държавно лично-отборен шампионат за мъже и жени в гр. Враца 19 годишната Фатме Шабан, състезателка на Спортен клуб по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград с личен треньор Дениз Хамид донесе единствения медал за Лудогорието, при това златен.

По пътя към върха на стълбичката в категория до 59 кг. тя доминираше изцяло над своите четири съпернички, 1-ва среща със състезателка от Пловдив с 10:0, при 2-ата среща над представителката на Челопеч с 8:0 и туш. В третата схватка Фатме Шабан се изправи отново срещу друга представителка на Пловдив, където срещата приключи отново с 10:0 в полза на нашето момиче.

YouTube

Във финалната схватка Фатме се изправи срещу представителката на НСА но в рамките на 1 минута срещата също приключи с 10:0.

На награждаването тя бе наградена лично от олимпийският шампион Валентин Райчев, който е и генерален секретар на Българска Федерация по Борба.

За нея това е четвърта шампионска титла за тази година, което е рекордно постижение за лудогорската борба. Като две от тях са от държавните първенства до 20 години и други две при жените без допусната загуба за тази състезателна година, така Фатме Шабан вече е затвърден титуляр в категория до 59 килограма и за двете възрасти където ще представлява България на международния тепих.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе