От днес до 15 септември спасителите са на пост на язовир „Пчелина 2“

От днес до 15 септември на язовир „Пчелина 2“ край Разград е обособена зона за къпане, в която за безопасността на плуващите се грижат двама правоспособни водни спасители. Това става със заповед на Кмета на Община Разград за разкриване на водноспасителен пост.

Иван Радушев и Красимир Димов заедно с главния експерт в отдел „Образование и спорт“ в Община Разград Валери Бойчев днес поставиха маркерите, обозначаващи зоната за къпане и плуване – шамандури във водата, а на плажната ивица: информационна табела, знаменца, рамкиращи бреговата ивица от около 50 метра, табела за наличието на спасителен пост, както и табела със сравнителни данни за температурата на водата и на въздуха.

YouTube

Преди да започне да функционира зоната за къпане е взета проба за качеството на водата, данните на РЗИ-Разград показват, че е с отлично качество.

Спасителите са с работно време от 9,30 до 17,30 ч. всеки ден. За дейността им е осигурена лодка, а за удобство на плажуващите в близост до плажната ивица има душ, както и кабинка за преобличане.

Първият, който провери подходяща ли е за плуване водата в язовир „Пчелина 2“ още в деня на откриването на водоспасителиня пост, бе колега на двамата спасители – Светлин Младенски има 50-годишен стаж като спасител.

Община Разград призовава ползващите водоема с оглед на тяхната безопасност да спазват указанията на спасителите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе