73 годишен мъж, обвиняем за държане на наркотични вещества с цел разпространение, е задържан за 72 часа

73-годишен мъж, обвиняем за държане на наркотични вещества без надлежно разрешение с цел разпространение, е задържан с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Разград за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. М.М. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 354а, ал.1, пр.4 от НК. Той е известен на органите на реда и е осъждан, включително и за същото деяние през 2019 година.

Във връзка с полицейска разработка, на 26 юни 2023 година е извършено претърсване в дома на 73-годишния мъж в разградско село. Установено е, че той държи 116,53 грама кокаин, разпределен на дози. Иззети са още електронна везна, празни пакетчета, значителна сума пари.

YouTube

Действията по доказване и документиране на извършеното престъпление продължават под надзора на Окръжна прокуратура – Разград. Предстои да бъде определена мярката за неотклонение, която да бъде наложена на М.М. Искането за налагане на най-тежката такава – „задържане под стража“, е внесено в съда.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе