Излято отработено масло в отдушник на ВиК е замърсило водата в Исперих, в момента подаването е спряно

Управителя на „ВИК-ООД-Исперих“ се явява на 26.06.2023г. около 21,00 часа в РУ-Исперих и заява, че неизвестно лице е изляло отработено двигателно масло във ВИК-въздушник, с което е причинило замърсяване на част от водопреностната мрежа на гр.Исперих.

От проведените ОИМ се установи евентуално съпричастие на 41 годишен мъж от града. Същия е задържан в РУ-Исперих за срок до 24 часа на основание чл.72, ал.1, т.1. от ЗМВР.

YouTube

Уведомен е окръжен прокурор ОП-Разград, дежурен прокурор при РРП-ТОИ, както РЗИ-Разград.

Замърсяване на водата в Исперих, от ВиК съветват да не се използва за питейни и хранителни нужди до второ нареждане

Районна прокуратура – Разград ръководи разследване във връзка с установено замърсяване на питейната вода в град Исперих. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 352 от НК.

Предстои Прокуратурата да анализира събраните доказателства и факти с оглед привличане към наказателна отговорност на извършителя на деянието.

Питейната вода на града към момента е спряна. Уведомени са компетентните органи, които проверяват цялостната дейност на частен обект, разположен в непосредствена близост до ВиК съоръжението, където е установено замърсяването.

Разследването на случая е започнато след получени сигнали за съмнително качество на водата в Исперих. Работата по образуваното досъдебното производство продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура – Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе