С награждаване на победителите във фотоконкурса „Живата природа“ в понеделник се открива 26-тото „Еколято“

Снимка: Данче Бозаджиева

В понеделник, 3 юли, ще се проведе официалното откриване на инициативата на ЦПЛР ЦУТНТ по програмата на Община Разград за екологично възпитание на подрастващите „Еколято 2023“. Инициативата се провежда за 26-ти път. Както всяка година тя ще се проведе в три смени, всяка от по 2 седмици. Заявленията за записване на деца се подават в сградата на ЦПЛР ЦУТНТ.

Официалното откриване на „Еколято 2023“ ще е от 11,00 ч. на 3 юли пред Общинския културен център (Новия театър).

YouTube

Част от церемонията ще е и награждаването на победителите от фотоконкурса „Живата природа“.

Петнадесетото издание на фотоконкурса  „Живата природа“ бе обявено от ЦПЛР-ЦУТНТ през месец май. В посочения срок бяха получени 51 фотографии в направление „Нашите приятели – животните“ и 76 фотографии в направление „Красотата на природата“. Участваха 37 ученици от 7 средни и 4 основни училища в Исперих и Разград.

Комисия от специалисти в състав: Галина Пенева – ст. експерт по природни науки и екология в РУО, инж. Даниела Кившанова и Росица Друмева от ЦПЛР-ЦУТНТ,  разгледа изпратените фотографии по възрастови групи и класира съгласно посочените в регламента критерии най-добри фотографии. Протоколът е публикуван на сайта на Община Разград в секцията на ЦПЛР-ЦУТНТ.

Освен победителите в отделните категории и възрастови групи във фотоизложба „Живата природа“ ще участват творби на още 10 определени от журито участници в конкурса.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе