Открит урок на тема: „Климатичните промени и човешкото здраве” в ПГ „Васил Левски“ – Исперих

На 23.06.2023 г. в ПГ „Васил Левски” се проведе открит урок на тема: „Климатичните промени и човешкото здраве”. Занятието бе организирано с 10б клас и 11б клас под ръководството на Айлин Алиева – преподавател по химия и опазване на околната среда, и Павлинка Павлова – преподавател по биология и здравно образование. По време на двучасовата среща учениците имаха възможност да приложат знания от областта на науките химия, физика, биология и география при обсъждане на основните замърсители на въздуха, водещи до изтъняване на озоновия слой и промяна на климата. Гимназистите дискутираха връзката на тези екологични проблеми с физическото здраве и с благосъстоянието на хората.

YouTube

Използвайки картите на креативната игра „Климатична фреска” младежите създадоха колаж според своето виждане за причините и последствията от глобалното затопляне.
Своите предложения за индивидуални решения на проблема с климата учениците представиха чрез приложението Lonoit. Проведения урок е част от дейността на проект Green Planet for Equal People”

Програма „Еразъм +“, Сектор „Училищно образование” по одобрения проект “ № 2022-1-BG01-K122-SCH-000079277.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе