Връчиха грамоти и плакети на читалищни дейци, участвали в Третия фестивал „Читалищата – живото наследство на България“

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев връчи грамоти и плакети на читалищни дейци, участвали в Третия фестивал „Читалищата – живото наследство на България“. Това стана по време на среща, организирана от РЕКИЦ“Читалища“, на която бе обявено и, че осемте формации, които поради излелия се силен дъжд на 17 юни, не успяха да излязат на сцената на читалищния фестивал, ще представят свои изпълнения на открита сцена по време на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и занаяти  в периода 26-28 юли. Тези състави са от читалища в общините Разград и Лозница.

Признание на тази церемония получиха и читалищните дейци, които участваха в организацията на фестивала – представяха свои творби в работилничките, бяха изработили вкуснотии, типични за региона или пък координираха дейностите по време на събитието зад или около сцената. Връчени бяха над 30 грамоти и плакети, като специален плакет за ангажираността си към инициативата и приноса към организацията получи от старши експерта в РЕКИЦ“Читалища“ Даниела Петрова и заместник-кметът Добрин Добрев.

YouTube

Пред читалищните дейци от община Разград г-н Добрев изрази своята и на ръководството на Община Разград благодарност към всички ангажирани с организацията на фестивала, като заяви, че отзвукът от това събитие ехти и към днешна дата. „Стараем се да постигаме взаимност, за популяризираме това, което читалищата правят, да ви засвидетелстваме уважение с провеждането на ваш фестивал. Вие са отблагодарихте с изпълване на фестивала със съдържание, с представяне на високи духовни и материални културни постижения. Заслужавате висока оценка не само от институцията, а и от културната общественост и от цялата общественост“ – каза заместник-кметът Добрин Добрев.

Припомняме, че в третото издание на фестивала „Читалищата – живото наследство на България“, което се организира от Община Разград и РЕКИЦ“Читалища“ се проведе на 17 юни. В него се включиха рекорден брой участници от цялата Разградска област – над 600, а официален гост бе вицепрезидентът Илияна Йотова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе