Разградските борци с две пети места за две седмици в Европа

Световната федерация по борба проведе две континентални първенства в продължение на две седмици за възрастите U15 и U20 в които двама състезатели от СК по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград представиха България.

В град Капошвар, Унгария през уикенда се проведе Европейско първенство за момчета до 15години, където в категория до 62 килограма взе участие Сейко Калинов ученик в Спортното училище гр. Разград с личен треньор Нермидин Якуб. След сребърния медал от Балканското първенство младото момче имаше задача вече и в по-голяма изява.

YouTube

Сред конкуренция от 23-ма участници той записа 3 убедителни победи над представителите на Италия, Австрия и Полша спечелени със технически тушове 10:0, след което бе спрян от състезателя на Грузия със 7:3, а в битката за бронзовия медал загуби от друг представител на Полския национал с 6:2.

Лудогорието имаше още един представител в лицето на Аксел Кадир в категория до 52 килограма състезател на СК по борба „Осман Дуралиев“ гр. Исперих с треньор Бехчет Хамид, който не успя да стигне до отличията, но представи достойно Българския национален отбор и родния край.

Седмица преди Европейското първенство за момчета, в град Сантиаго де Компостела, Испания се проведе и континенталното първенство за юноши и девойки до 20 години, където състезателката Фатме Шабан в категория до 59 килограма от местния клуб по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград  с личен треньор Дениз Хамид отново остана на крачка от медалите след като отстъпи критично за бронз на ЕП до 23 годишни.

Сред жестока конкуренция в групите тя записа две блестящи победи, но на полуфинала отстъпи с минимален резултат от бъдещата европейска шампионка от Италия, както и в битката за медалите отстъпи пред представителката на Украйна.

19 годишната ни състезателка след кратка почивка отново започна подготовка за следващите предизвикателства пред нея. До края годината пред нея остават Световни Първенства до 20 годишни, до 23 годишни, а при добро представяне и при жените тъй като тя е титуляр на България в категория до 59 килограма и при жените.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе