Поредна нова специализирана машина в автопарка на Община Кубрат

Автопаркът на Община Кубрат се обогати с още модерна специализирана техника. В арсенала на ОП „Чистота и БКС“ в Кубрат днес застъпи машина за почистване на улични и площадни пространства. Техниката, произведена от марката BUCHER, бе закупена със средства от Община Кубрат и ще представлява надежден помощник както за служителите от Общинското предприятие, така и за гражданите.

Тази „метачка“ се отличава с изключителна маневреност и е оборудвана с подвижно и чупещо се рамо, което я прави изключително гъвкава при работа. Двигателят й работи с дизел и отговаря на екологичните норми на Европейския съюз, специфично за стандарта ЕВРО 6. Техниката разполага с бордови компютър, който осигурява програмно управление и контрол на основните функции по време на работа. Бункерът за отпадъци е с капацитет 5 м³ и е изработен от неръждаема стомана. Метачката разполага с вграден вакумен вентилатор, чиито обороти могат да се регулират, позволявайки на водача да контролира силата на прахоуловителя. Освен това, техниката е снабдена и с воден резервоар за оросяване на настилката.

YouTube

След инструктаж, машината ще започне да почиства главните пътни участъци и централни пространства в общината. Придобивката бе огледана и приета от кмета на Община Кубрат, Алкин Неби, в присъствието на председателя на Общинския съвет, Хюсеин Юмеров, както и на заместник-кметовете Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов.

„С цел подобряване на качеството на комуналното обслужване в Община Кубрат, продължаваме да инвестираме и модернизираме нашия автопарк и наличната техника за почистване. Тези усилия без съмнение ще допринесат за по-добро поддържане на улици, площади, пешеходни зони, паркове и зелени площи и ще създадат приятна среда за живот на гражданите на общината“, заявиха представители на общинската управа в лудогорския град.

ОБЩИНА КУБРАТ ПРОДЪЛЖАВА МОДЕРНИЗАЦИЯТА НА КОМУНАЛНОТО ОБСЛУЖВАНЕАвтопаркът на Община Кубрат се обогати с още модерна…

Posted by Община Кубрат on Wednesday, July 12, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе