Стартира ремонтът на стадиона в Исперих

С официалната церемония днес /13.07.2023 г./ започна обновяването на градския стадион в Исперих по проект “Изграждане и възстановяване на зона за спорт на територията на градския стадион в гр. Исперих”. Строително-ремонтните дейности ще се осъществят със средства от Програма за развитие на селските райони, след подписан договор на Община Исперих с Държавен фонд „Земеделие“ и СНЦ „МИГ – Исперих“.

Проектът предвижда изграждане на мултифункционална спортна площадка, която да съчетава няколко вида спорт – баскетбол, волейбол, тенис на корт и бадминтон. Съществуващата лекоатлетическа писта ще бъде изцяло реновирана. Ще се положи водопропусклива, устойчива на климатични въздействия, мека, комфортна, предлагаща оптимални условия за спорт настилка. По продължение на пистата ще бъде монтирано енергоспестяващо осветление. Подходите към спортните съоръжения ще бъдат обновени, като съществуващата настилка ще бъде подменена с асфалтова. Срокът за изпълнението на строителните дейности е 120 календарни дни.

YouTube

На събитието присъсваха кметът на община Исперих инж. Белгин Шукри, председателят на Общинския съвет Бейти Бекир, зам.-кметът Аксел Кючюк, главният архитект на Община Исперих, представители на МИГ – Исперих и на фирмата изпълнител, експерти и граждани.

„Съществуващият спортен комплекс имаше нужда от обновяване. Радвам се, че благодарение на екипната работа и доброто сътрудничество между Община Исперих и МИГ – Исперих, ще успеем да го превърнем в модерно и привлекателно място за активен спорт и занимания на открито. Така ще увеличим ангажираността на младите със спортни занимания, както и възможностите за провеждане на състезания и турнири с различен мащаб. Трябва да обръщаме внимание на спорта, за да може децата ни да растат здрави“ – каза кметът Белгин Шукри.

Той поясни, че през април тази година Община Исперих е подписала още един договор с ДФЗ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализирането на ремонтни дейности по източните трибуни и пространството около тях с обособяване на 1359 седящи места, изграждане на площадка за фитнес на открито, изпълнение на външно осветление за осветяване пространството пред обслужващата стадиона сграда, изграждане на автоматизирана поливна система и нова тревна настилка на терена на стадиона.

След реализацията на двата проекта градският стадион ще придобие съвсем нов и по-модерен облик.

ДНЕС БЕ ДАДЕН ОФИЦИАЛЕН СТАРТ НА РЕМОНТА НА СТАДИОНА В ИСПЕРИХС официалната церемония днес /13.07.2023 г./ започна…

Posted by Общинска администрация – Исперих on Thursday, July 13, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе