Близо 80 деца участваха в плувен празник, посветен на 186-тата годишнина от рождението на Васил Левски

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим откри в късния следобед плувен празник „Плувно лято 2023”, посветен на 186-тата годишнина от рождението на Васил Левски. В надпреварата, която се провежда за 28-ми път, се включиха близо 80 деца от три разградски школи по плуване: към УСШ”Руси Бухтев”, към клуб „Амфибия”, които се обучават в басейна на ОУ”Ив.С.Тургенев” и деца, преминали през обучителния курс в хотелски комплекс „Вила Дела Роса”.

YouTube

В приветствието си към участниците и организаторите на плувния празник г-жа Расим изтъкна предимствата на спорта плуване, който носи ползи както за физическото здраве, така и за психиката на подрастващите. Заместник-кметът поздрави инструкторите, които създават полезни умения на малките жители на Разград, благодари на домакините от Хотелски комплекс „Мимоза”, които традиционно осигуряват възможност това прекрасно събитие да се проведе в басейна на хотела. На малките плувци Хабибе Расим пожела да са здрави, да постигат спортните си цели, а ваканцията им да е вълнуваща, изпълнена с различни интересни дейности, включително и спортни.

Общинският плувен празник се организира от Община Разград, ОУ„Васил Левски“, СК„Спорт за всички“, Ученически спортен клуб „ОУ”Васил Левски” и БЧК-Разград. Спонсори на състезанието са: Община Разград, „Млин 97“АД, „Максинвест“ООД,ЕТ”Иван Пенев”, ЕТ”Цветан Петров” и БЧК.

За всички участници имаше подаръци – тениски с лика на Апостола на Свободата, магничета с неговия лик, подаръци за водни игри от БЧК и брошури със съвети, свързани с плуването. Призьорите до трето място във всяка възраст и стил получиха медали също с образа на Апостола. Медалите им връчиха: заместник-кметът Хабибе Расим, директорът на ОУ”Васил Левски” Диана Първанова и Кънчо Радев от СК”Спорт за всички”. Някои от малките шампиони се качиха на почетната стълбичка по 2-3, та дори и по 5 пъти, тъй като участваха в различни възрастови групи и дистанции.

Плувният празник включваше и демонстрация по оказване на помощ на пострадал във водата, извърши я спасителят Валентин Йовчев.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе