Международната конференция „Съвременни методи на лечение при нарушени функции на опорно-двигателния апарат“

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим приветства участниците във Втората международна конференция „Съвременни методи на лечение при нарушени функции на опорно-двигателния апарат“. Тя се провежда днес и утре в Разград, организира се от Фондация „За нашето бъдеще”, а домакин е Сдружение „ЖАНЕТА”. Във форума участват над 50 човека: медицински специалисти и терапевти от различни институции, включително от социалните услуги, администрирани от Община Разград, студенти и преподаватели от Медицински колеж „Йорданка Филаретова”-София,педагози и родители на деца и младежи със специални потребности от цялата страна, както и живеещи в чужбина.

Лектори във форума са изтъкнати медицински специалисти от България и Турция, сред които трима професори: проф. д-р Айдън Юджетюрк, проф. д-р Атакан Айдън и проф. д-р Фуат Билгили. По време на конференцията медицинските специалисти дават и безплатни консултации на нуждаещите се деца и родители.

YouTube

Целта на конференцията е споделяне на възможности и резултати в областта на лечението на увреждания на: брахиалния плексус (т. нар. акушерска пареза), сколиоза, детска церебрална парализа, тортиколис, спинална мускулна атрофия.

Пред участниците в конференцията от името на ръководството на Община Разград заместник-кметът Хабибе Расим изрази увереност, че този форум ще е  вдъхновение и възможност за споделяне на опит и добри практики, а за родителите ще бъде и възможност за по-добро бъдеще на децата, които са с подобни заболявания. Г-жа Расим пожела ползотворен форум на участниците в него и ги увери, че за ръководството на местната управа е чест и гордост провеждането на подобен форум на територията на общината.

От своя страна организаторите от Фондация „За нашето бъдеще” изразиха благодарност към Община Разград за участието в събитието, освен заместник-кмета Хабибе Расим във форума се включи и началникът на отдел „Социални услуги и здравеопазване” Лейман Тюлеоглуева.

„За нашето бъдеще” е млада организация, създадена преди година от родители на деца с акушерска пареза. Фондацията обаче е активна в организирането на различни събития, от първата международна конференция е издаден сборник с докладите, предстои отпечатването и на наръчник със съвети към родителите за първи грижи при деца с акушерска пареза.  Подкрепящи организации и фирми при провеждането на конференцията са: Сдружение „ЖАНЕТА”, „Proklinik”-Турция, „МедиЕкс Консултинг”ЕООД, Рекламна агенция „Ситона”, „Клио Комерс-ТБ”ЕООД, „Победа”АД, а медийни партньори – информационен здравен портал „Здравница” и вестник „Екип 7”.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе