Сандали, които не могат да липсват в гардероба на минималистите

Минималистичната мода има все повече поддръжници и това е нормално – тя залага на малко, но качествени продукти. Целта на минималистичния гардероб е да ограничи максимално излишните и натруфени дрехи. С обувките е същото: заложете на няколко чифта, които са с универсално приложение. Дали това правило важи и за сандалите? О да, повече от всякога.

Целта на минималистичните сандали е да предложат изживяване, което много наподобява движението бос. По този начин идеалният минималистичен сандал има тънки подметки с нулев наклон (подметки с еднаква дебелина от пръстите до петата), като същевременно предлагат свобода за пръстите.

YouTube

Защо да изберете минималистични сандали?

Повсеместното разпространение на слабите плоски стъпала е причинено от съвременните обувки, един притеснителен факт, който се пренебрегва. Минималистичните сандали носят много последващи предимства като по-стабилна връзка между тялото и повърхността. Това от своя страна води до намаляване на дискомфорта от продължително носене. Когато носите омекотени обувки, краката ви се натискат през подметките в търсене на твърда, стабилна опора, на която да реагират, в усилието да стъпвате стабилно. Прецизността и точността на моделите с тънки подметки подобряват здравината и плътността на костите, баланса и дори стойката.

Основните предимства на обувката с отворен пръст (сандал) са ефектите, които има върху механиката на стъпалото и дишането. Сандалите с отворени пръсти, които се отличават със стил на завързване на прашка, позволяват пълна гама от движения на пръстите.

Носенето на минималистични сандали е задължително за всички, които имат проблеми със стъпалата или ставните връзки. Ортопедичните предимства на този тип летни обувки обаче се усещат на само в долната част на крака. След продължително носене на сандалите умората е намаляла в пъти, да не говорим за липсата на неприятни миризими или усещането за притиснати пръсти.

4 неща, които трябва да търсите в минималистичните сандали

1. Стелката 

Когато избирате чифт минималистични сандали, важно е да определите приоритетите си: Искате ли да съхнат бързо? Търсите ли допълнително сцепление?

За свойства на поглъщане на потта и сцепление на краката, потърсете платнена (текстилна) стелка. Доброто положение на стъпалото е гаранция, че няма да се хлъзгате в сандалите си при изпотяване или дъжд.

2. Подметка

Подметка, която е твърде тънка и крехка, ще се огъне в най- неподходящия момент! Ако не сте свикнали с минималистични сандали, бавно преминете към все по-тънки подметки, така че преходът към минимализъм да не е толкова директен.

3. Каишките

За да сте сигурни, че вашите сандали са удобни, материалът за каишките трябва да бъде с идеалната дебелина, за да разпределя равномерно натиска, особено между пръстите на краката! Твърде тесните могат да се врежат в стъпалото.

4. Дизайна

Минималистичните сандали имат каишки, които държат крака на място. Търсете модели, които са с висока плътност и могат да издържат на влага без да губят качествата си.

Мястото на минималистичните сандали

Ако вече сте решили да добавите този тип сандали към летния си аутфит, време е да споделим правилното място – ССС. Независимо дали ще поръчате от сайта на марката или в някой от физическите магазини, можете да разчитате на качество и стил. Не се колебайте, нужни са ви само няколко минути, за да обновите своя гардероб.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе