Започнаха срещите на ръководството на Община Разград с фолклорните състави за Панаира на киселото мляко

С формациите от Хавай и Индия започнаха срещите на ръководството на Община Разград с  фолклорните състави, участващи в Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и занаяти.

Заместник-кметовете Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров, Полина Иванова и Хабибе Расим разказаха на участниците в двата състава за Разград и за традициите на Панаира. Показаха им киселото мляко – символ на културното събитие, всеки от тях получи глинено гърненце  с традиционното капанско кисело мляко.

YouTube

Ръководителят на групата от Хавай Джо Ахуна разказа, че е бил в България през 1977 г., помни няколко български думи и показа, че знае и Химна на Република България. В ръководената от него формация, представяща традиционен фолклор от родината му, участват голяма част от семейството му, той има 6 деца и 24 внуци.

Сориандър Бакши представи индийския състав, който гостува на Разград. India World Cultural Forum (IWCF)  е група, създадена през 2007г., като организация, осигуряваща средище за представяне, изучаване и популяризиране на многообразието и богатството на културното наследство на страната.

И двамата ръководители подариха сувенири от своите страни на четиримата заместник-кметове, благодариха за поканата за участие в Панаира и коментираха, че срещат отзивчива и радушна публика в България.

Двете формации ще участват във вечерния концерт днес от 20,30 ч. на сцена „Ларго“ на площад „Момина чешма“.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе