Традиционният селищен празник на село Мъдрево се завръща с повече забавления

Със слънчевите летни дни идва и очакваният ден за всички жители и гости на село Мъдрево – 5-ти август 2023 г. Кметство Мъдрево и Община Кубрат обявяват традиционния селищен празник, който обещава да бъде празник на радост, забавление и вълнение за всички присъстващи.

Празничният ден ще стартира с откриване на новоизграденото игрище за мини футбол „АРЕНА СКРИТА СИЛА“. От 09:30 часа започва футболният турнир „Скрита сила-2023“, който обещава да разпали страстта на футболните фенове. Десет отбора ще се състезават за купа, награди и призови медали, а зрителите ще бъдат свидетели на напрегнати срещи и спортни вълнения.
За най-малките гости на празника, от 10:00 часа, е подготвено вълшебно детско парти с клоуни и приказни герои от аниматорна къща „Веселяците“. Децата ще бъдат погълнати в свят на забавления и игри, които ще ги заредят с усмивки и незабравими емоции.

YouTube

В 11:00 часа ще започне вело състезание, което обещава да изпълни с адреналин както малките, така и по-големите колоездачи. Те ще се изправят един срещу друг в сериозни спортни надпревари, като ще дадат всичко от себе си за победа. Съвсем след това, в 11:30 часа, ще се проведе състезание по бягане на 100 метра, което ще подтикне детската енергия и бързина.

Селищният събор ще продължи вечерта с официалното откриване на селищния празник в 20:00 часа. На сцената в Мъдрево ще видим съвместно участие на фолклорна група „Мъдревчанки“, танцови групи от местното читалище, както и солови изпълнители, които ще ни потопят в магията на местния фолклор и народно творчество. Танцови групи от НЧ „Димо Арсов – 1926“ в с. Ловско ще добавят настроение и красота с техните уникални хореографии.

Съвместно с талантливата поп и джаз изпълнителка Рюгзан Бейханова, родом от с. Мъдрево, ще бъдат наградени достойните спортисти и таланти от селото.

Празничната атмосфера ще бъде допълнена с участието на известния Турски изпълнител на румелийски и балкански народни песни, Фарук Йълмаз.

Завършекът на концертната програма ще постави празнична заря от 22: 30 часа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе