В понеделник вечерта пръскат на „Пчелина” срещу комари

Община Разград уведомява, че на 31.07.2023 г., понеделник, в 21:00 часа ще започне обработка на зелените площи против комари на следните места в местността „Пчелина“ гр. Разград:

– прилежащи площи на река „Пчелинска“, в участък с дължина около 2 км. намиращ се южно от  язовири „Пчелин 1“ и „Пчелин 2“;

YouTube

– зона за спорт и отдих срещу бившия ресторант „Горски кът”.

Дезинсекцията ще се извърши с препарат „Цитрол“ 10/4 УЛВ, който е регистриран и допустим за използване в Република България. Пръскането ще се осъществи с генератор за топъл аерозол от автомобил.

Община Разград призовава гражданите в периода на извършване на обработката да не посещават обявените участъци, както и да спазват указанията на табелите, които ще бъдат поставени след дезинсекцията.

Пръскането се предприема във връзка със сигнали от граждани и констатации за увеличаване на популацията от комари в района. Това е втора дезинсекция по този повод на територията на община Разград, първата бе на 10 юли в рамките на областния град – край река Бели Лом и парковете, в участък от около 500 дка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе