Ивайло Петев преди мача с Олимпия: Очакванията ни са големи

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев даде пресконференция преди реванша с Олимпия Любляна от втория квалификационен кръг на Шампионска лига.

„Очакванията ми винаги са големи. Анализирахме доста това, което трябваше да направим. Аз казах след самия мач, че не бяхме убедителни, но създадохме три-четири 100-процентови положения. Надявам се да имаме успеваемост и да играем добър и прагматичен футбол. Залогът е голям и ние трябва да направим всичко възможно утре да продължим“, започна специалистът.

YouTube

„Не е приятно да отпадат футболисти, но ние трябва да продължим с това, което имаме. Тошко отпадна сутринта, имаме още двама играчи, които ще пропуснат и днешното занимание, от групата, която е тук“, добави Петев.

„Мисля, че основното нещо, което трябва да подобрим е контролът върху топката и по-голяма сигурност в нашите действия. Това е от голямо значение за нас. Головете правят разликата и трябва да сме малко по-ефикасни пред гола“, заяви той.

„И аз го виждам, че ни липсва постоянство. Ние работим в тази насока. Това е нещо, което на мен не ми харесва. Работим и в тази насока и се надявам във всеки един мач, който ни предстои, да няма лъкатушене в нашето представяне. Основното нещо е да изиграем добър мач и да продължим“, смята специалистът.

„И ние искаме да продължим, и те също. Не мисля, че ще е нещо по-различно от първия двубой. Важно е ние по какъв начин ще изглеждаме, това е основното нещо за мен. Всеки един мач е различен сам по себе си. Въпросът е утре психически да се настроим за това, което ни предстои. Лудогорец е изиграл не един мач срещу отбори на по-високо ниво и се е представял. Важно е утре да сме умни, да знаем какво търсим през всички минути. Убеден съм, че ако това нещо го направим, ще имаме успех. Готови сме за всичко. Това е турнирна битка и естествено сме готови за дузпи. Основното нещо за нас ще е сигурността, която ще имаме при владеенето на топката и контролирането на мача. Аз се надявам, че ще сме по-добре от предния мач“, продължи Петев.

„Готови сме за абсолютно всичко какво ще се случи в самия мач. Пожелавам си в 90-те минути, които имаме, да сме краен победител. Ние преди първия мач направихме добра победа и не беше розова. Тези мачове са друга психология и няма нищо общо с вътрешното първенство. Имахме две лица срещу Балкани. Имаме какво да съпоставим – как сме изглеждали в единия и в другия. Взели сме си всички бележка и това, което не ни е донесло успех в първия мач. Утре трябва да сме различни“, завърши Петев.

В пресконференцията участие взе и вратарят Серджио Падт.

„След последния мач знаем, че не сме на най-доброто ниво. Знаем, че трябва да сме по-добри. Знаем, че го можем. Вече го показахме. Сигурен съм, че ще постигнем добър резултат, какъвто искаме“, заяви нидерландецът.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе