406 пътни нарушения за седмица в Разградско, стартира нова акция на полицията

406 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 24 до 30 юли 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 240 фиша и 68 акта. Осем от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение са санкционирани седем пешеходци.

Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на десет моторни превозни средства – в пет от случаите причината е употребата на алкохол от страна на водачите, в другите пет – неправоспособност на шофьорите.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които двама души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец юли до момента на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 3633 нарушения на скоростните режими. В хода на контролните действия са проверени 4625 превозни средства и 6031 лица. Връчените електронни фишове са 151. За месец са установени 24 неправоспособни водачи.

От 26 юли стартира специализирана полицейска операция за повишаване на безопасността и подобряване на организацията на движението по пътищата. До момента в хода акцията са проверени 600 превозни средства и 762 лица. Засечените нарушения, извършени от уязвими участници в движението, са шест – четири от пешеходци и две с индивидуални елекрически превозни средства. Засилените проверки ще продължат до 6 август.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе