Среща с Министъра на околната среда и водите Юлиян Попов в Областна администрация – Разград

Днес, 10 август, Областният управител Владимир Димитров и заместник областният управител Ивелина Игнатова посрещнаха Министъра на околната среда и водите Юлиян Попов, който бе на посещение в Разград по повод няколко срещи, свързани с чистота на въздуха в града.

В проведената в кабинета на областния управител среща участва и народният представител Гюнай Хюсмен.

YouTube

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов бе придружен от своя екип – двама зам.-министри инж. Петър Димитров и Ренета Колева, както и Директора на Програма „Околна среда“ в министерството – Галина Симеонова.

Областният управител Владимир Димитров благодари на г-н Попов, че е приел да участва в насрочените за деня две събития – Работна среща, организирана по инициатива на народния представител Антоанета Цонева и Извънредна сесия на Общински съвет.

„Това показва, че лично се ангажирате с казуса“, каза Владимир Димитров. Той допълни още, че вярва, че с общите усилия на всички отговорни институции ще бъде намерен правилния път за разрешаване на екологичния проблем.

„Хората започват да проявяват все повече чувствителност към много неща – качеството на въздуха, гледките, шума. Това говори само, че хората искат да подобряват все повече начина си на живот и това е хубаво“, каза Министър Попов и допълни, че въпросът с миризмите е проблем не само в България, има го в целия ЕС и в момента се търси ясно решение за всички.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе