Областният управител връчи почетно отличие на шампион по колоездене от Разград

Областният управител Владимир Димитров прие в кабинета си перспективния и талантлив колоездач Георги Радославов от Спортен клуб по колоездене „Спринт“ – Разград. Младият спортист е само на 15 години, но вече е завоювал редица златни медали. Той бе придружен от треньора си Мирослав Минчев и своя баща Радослав Георгиев, който също е бивш колоездач. В срещата участва и главния секретар на Областна администрация Разград Михаил Тодоров.

Ще припомним, че Разград наскоро бе домакин на Държавният личен и отборен шампионат по колоездене на писта за юноши – младша възраст и девойки – младша и старша възраст. Участие взеха 48 състезатели от 10 спортни клуба по колоездене от цялата страна. По време на състезанията се проведе и първото издание на новоучредената купа „Денчо Денев“ в памет на националния състезател и дългогодишен треньор от Разград.

YouTube

Областният управител Владимир Димитров връчи на младия велосипедист специалният плакет на Областна администрация за жители на областта с постижения в различни сфери, а тъй като заслуги за доброто представяне имат и треньора и бащата на момчето, те също получиха отличия.

В разговор с гостите стана ясно, че младият спортист не е успял да покори само една от всички дисциплини в шампионата, в останалите е станал първенец в своята възрастова група – до 16 години, а също така е грабнал купата „Денчо Денев“. Треньорът му Мирослав Минчев сподели, че в тази възрастова група конкуренцията е най-голяма.

Областният управител му пожела още много успехи във всички състезания и купи, които той и други състезатели от СКК „Спринт“ да донесат в Разград.

Георги е ученик в ПГССХВТ „Ангел Кънчев“, предстои му в близките дни изкачване на Узана до Габрово, както и колокритериум в с. Шипка.

„За мен лично спортът е кауза“, каза на срещата Владимир Димитров и допълни, че в цяла Европа този спорт е много популярен и би се радвал Разград също да го развива и популяризира. След което обеща като областен управител да съдейства за модернизиране на спортната база на клуба. Мирослав Минчев сподели, че спортистите се нуждаят от допълнително финансиране, защото в момента са само на общинска издръжка. Като основен проблем той очерта нуждата от спешен ремонт на колодрума в Градския парк, поради напредващи свлачищни процеси на подпорната му стена. Налице са и трудности с опазването на обекта. Стана ясно, че клубът и Община Разград са изготвили проект за подобряване състоянието на Градския колодрум. Проектът е подаден за финансиране по програма на Министерството на младежта и спорта, но на този етап не е одобрен. Като друга линия за сътрудничество се очерта съвместното популяризиране на колоезденето и здравословния начин на живот сред младите хора.

Ще припомним също, че последното състезание на колодрума, преди шампионата през юли тази година, е било през далечната 2013 година, като десет години там не се е случвало нищо. В страната има не повече от пет действащи колодрума, каза още Мирослав Минчев, който тренира освен себе си като състезател и други 22 лицензирани състезатели, в ролята на треньор. Според него Градския колодрум е цяло богатство, което трябва да се опазва и развива.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе