Две автобусни линии до Бизнес зона „Перистър“ след изменение в маршрутните разписания

снимка: Papalin4o Photography

Община Разград открива производство по издаване на общ административен акт, свързан с утвърждаване на изменение на маршрутните разписания на две градски автобусни линии – №3 и №8. Заинтересованите лица ще имат възможност да се запознаят с проекта за решение на сайта на Община Разград и в продължение на един месец да направят предложения и възражения.

Предложението на заместник-кмета Мирослав Грънчаров е двете линии да водят до Бизнес зона „Перистър“, едната ще тръгва от жк „Орел“, а другата – от Автогара Разград. Те ще могат да се използват както от работещите в бизнес зоната, така и от учениците от близката гимназия – ПГССХВТ“Ангел Кънчев“, а също и от възрастни хора от „Орел“ и жк „Абритус“, които нямат собствен транспорт до близкия до бизнес зоната хипермаркет. Промяната се случва след подписка от над 60 служители от фирмите в бизнес зоната, както и след становище на управата на общинското предприятие. Двете маршрутни разписания са регламентирани, но не се използват по първоначалния си маршрут, а с изменението ще се извършва ефективно обслужване на гражданите, които желаят да пътуват по това трасе.

YouTube

Предвижда се автобусна линия №3 да тръгва от начална сп. „Поща – Орел“ и да продължи движението си както следва: сп. „бл. 9 – Орел“, сп. „бл. 6 – Орел“, сп. „Централна – Орел“, сп. „Ивайло“, сп. „ЦДГ – Райна Княгиня“, сп. „Сан Стефано“, сп. „Дом на техниката“, сп.„Център“, сп. „ЕМЗ“, сп. „ОП Бизнес зона Перистър“ – администрация, сп. „ОП Бизнес зона Перистър“ – Клио Комерс, сп. „ОП Бизнес зона Перистър“, сп. „ЕМЗ“, сп. „Център“, сп. „Дом на техниката“, сп. „Сан Стефано“, сп. „ЦДГ – Райна Княгиня“, сп. „Ивайло“, сп. „Поща – Орел“. Часовете на тръгване от началната спирка „Поща – Орел“ са: 07:15 ч., 08:15 ч., 11:15 ч., 12:15 ч., 14:15 ч. и 17:15 часа, те са съобразени с работното време на работещите в „Бизнес зона „Перистър“ и началото на учебния процес в ПГССХВТ „Ангел Кънчев“ г.

На автобусна линия №8 се удължава маршрутът на движение, като се добавят автобусни спирки след последната автобусна спирка на действащото маршрутно разписание сп. „ОП Бизнес зона Перистър“ – администрация, сп. „ОП Бизнес зона Перистър“ – Клио Комерс, сп. „ОП Бизнес зона Перистър“. С добавянето на автобусните спирки ще се осъществи връзка между ж.к. „Абритус“ и ОП „Бизнес зона „Перистър“, като по този начин ще се удовлетворят исканията на работещите в „Бизнес зона „Перистър“, живеещи в ж.к. „Абритус“ и на учениците от ПГССХВТ „Ангел Кънчев“ град Разград. Часовете на тръгване от начална сп. „Автогара“ са: 07:25 ч., 08:30 ч., 11:30 ч., 12:30, 14:30 ч. и 17:00 часа, те са съобразени с работното време на работещите в „Бизнес зона „Перистър“ и началото на учебния процес в ПГССХВТ „Ангел Кънчев“ град Разград.

Един месец след публикуването на проекта за изменение на маршрутните разписания докладната ще бъде внесена в Общински съвет-Разград и се очаква да бъде обсъдена от местните парламентаристи на последната сесия за мандат 2019-2023 г. в края на септември. След изтичане на законоустановените срокове и провеждане на процедури по избор на изпълнители двете линии може да започнат да се изпълняват през ноември или следващ месец.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе