Деца от баскетболен клуб „Вълци-Разград“ подариха медали от две вицешампионски титли на областния управител на Разград

Деца от спортен клуб по баскетбол „Вълци-Разград“ днес гостуваха на Областния управител Владимир Димитров, за да споделят постиженията си от отминалия спортен сезон. Те му подариха два от медалите, с които особено се гордеят, от вицешампионските титли – за момичета и момчета. Показаха му и част от останалите си трофеи – купи от международни турнири и държавни първенства.

Владимир Димитров им благодари и върна жеста с подарък за младите спортисти – две професионални баскетболни топки – за момичета и момчета.

YouTube

„Следя развитието ви, като човек, който обича спорта. Радвам се на всяка купа и медал, който сте спечелили и ви пожелавам още много победи и радости в отборите. Спортът трябва да се възпитава още от детска възраст, той изгражда характери, създава много нови приятелства за цял живот“, каза той. И допълни, че всички разградчани се гордеят и се вълнуват с успехите на децата, защото баскетболът беше позабравен няколко години, а благодарение на тях и треньорите им се е възродил.

На треньора и основател на клуба Пенко Велчев, Областният управител връчи специалният плакет на Областна администрация за жители на областта с постижения в различни сфери.

По-късно в разговор с треньора бяха обсъдени проблеми, които стоят пред баскетболния клуб, тъй им предстои тежък сезон в три елитни групи със сериозни разходи.

Владимир Димитров се ангажира да потърси възможности за подкрепа за отбора в различни направления, вкл. спонсорство за транспорт при пътувания за състезания и кандидатстване с проекти по програми на Министерството на младежта и спорта.

Ще припомним, че в СКБ „Вълци-Разград“ са картотекирани 100 момичета и момчета. Още около 120 деца тренират в школата на клуба. Всички спортуващи са само от Разград, което е прави приносът на „Вълци-Разград“ за личностното развитие на децата в областния град още по-голям.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе