Ден на царевицата в Лозница

Областният управител Владимир Димитров бе гост днес – 25 август, на земеделската инициатива Ден на царевицата, която се състоя в Лозница, по покана земеделския производител Стефан Пенев. На събитието присъстваха фермери и представители на фирми, свързани със земеделието, от цялата страна и учени от Института по царевицата в Кнежа.

Освен ежегодния Ден на пшеницата, иницииран също от г-н Пенев, това е второто земеделско събитие, което е на път да се превърне в традиция с днешното му второ издание.

YouTube

Домакинът благодари за участието на областния управител и каза, че присъствието му на това събитие е знак, че държавата има отношение към проблемите и работата на българския земеделски производител. В личен разговор двамата обсъдиха тазгодишната суша, каквато земеделците от дълги години не са виждали, проблемите и перспективите пред поливното земеделие и добри практики в държави от Европейския съюз.

На опитното поле в Лозница бе направена презентация на всички 108 сорта – всеки един на парцел по 1 дка – от българска и чуждестранна селекция на царевица пред клиенти и фирми от цялата страна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе