Над 100 фирми ще участват в Есенния панаир, откриването му е 8 септември

Над 100 фирми ще участват в 30-тото издание на Традиционния Eсенен панаир, организиран от Община Разград. Това съобщи на пресконференция днес заместник-кметът Мирослав Грънчаров.  От името на ръководството на Община Разград той покани нашите съграждани и жителите на съседни и по-далечни населени места да посетят Есенния панаир.

И тази година той ще се проведе в Градския парк, и също както и миналата година ще е с ден по-продължителен от предходни периоди – 8, а не 7 дни.

YouTube

Още в началото на следващата седмица, след провеждането на състезанието „Арена на титаните“, започва техническата подготовка за Панаира. Официалното откриване е насрочено за 19,00 ч. на 8 септември на сцена Ронда.

По алеите на обновения през тази година Градски парк ще бъдат подредени щандове на над 60 фирми от цялата страна  –  от София, Русе, Варна, Търговище, Враца, Велико Търново,  Ловеч, Горна Оряховица, Перник,  Дупница, Бяла,  Балчик,  Провадия,  Разград и др.  Фирмите ще предлагат разнообразни стоки – детски, дамски и мъжки облекла,  чанти, раници, обувки, спално бельо и шалтета, чорапи, детски играчки, сувенири,  бижутерия и др. Ще има  шатри  за продажба на сирене, кашкавал, заквасено мляко, ореховки, ядки, ядкови масла и мезета от производители, които присъстваха и на Панаира на киселото мляко.

По централната алея на повече от 30 щанда ще се предлагат храни и захарни изделия, в т.ч. 12 машини за понички, палачинки, гофрети, щандове за пуканки, памук, царевица, сладолед и др. Временните обекти за хранене – тип скара-бира – ще са 12 бр. Малките атракционни игри ще са 10 бр.

В атракционния кът под Пантеона ще са разположени над 20 съоръжения, в т.ч. и едно, което ще бъде представено за пръв път в страната – Детска люлка „Екстрийм“. 

Ще има и: автоскутер,  виенско колело,  паратропер,   люлка „Диско пейка“, люлка „Брейк Денс“,  Игра „Томбола“, детски въртележки,  бънджи батути,  надуваеми батути,  детско влакче „Конвой”,  спортни стрелбища, силомери и др.

Във връзка с осигуряване на безопасна експлоатация на атракциите, собствениците им са задължени да представят Паспорт на съоръжението с Протокол за извършен годишен технически преглед, с който се установява техническата безопасност на съоръжението и се разрешава неговото функциониране за 2023 г.

Фирмите, които осигуряват големите атракциони – „Валентинов В” ЕООД гр. Разград  и „Фортуна 2003” ЕООД гр. Разградса основните спонсори на културната програма по време на панаира.

А тя ще е разнообразна – народна музика, рок, поп фолк, рап – съобщи заместник-кметът Мирослав Грънчаров.

На откриването на Панаира на 8 септември ще има концерт на победителката от „Гласът на България“ за 2021 г. Петя Панева, както и на клуб „Абритус“ към НЧ“Бузлуджа 2010“. Концертът започва в 19,00 ч.

На 9 септември от 20,00 ч. е концертът на група „Сигнал“.

Също от 20,00 ч. на следващия ден – 10 септември – е концертът на Криско.

Вечерта на 11 септември е посветена на фолклора. Първо на сцената ще излязат местни формации – Ансамбъла за изворен фолклор „Капанска китка“ при НЧ“Просвета 1883“ – Гецово, Фолклорна група „Капанка“ и Мъжка фолклорна група към НЧ“Напредък 1895“-Дряновец. След капанците на сцената излиза народният изпълнител Николай Славеев.

На 12 септември от 19,00 ч. е концертът на изпълнители от формации към ЦПЛР Център за работа с деца – Разград, а след тях – на Нелина.

От две части е и концертът на 13 септември. В 19,00 ч. започва концертът-спектакъл на Капански ансамбъл-Разград, а след него на сцената излиза инфлуенсърът Калоян Димитров – BALLAN.

Рапърите Торино и Пашата ще имат концерт на 14 септември от 20,00 ч.

Панаирът завършва на 15 септември с концерт на друг победители от телевизионен формат – поп фолк изпълнителят и победител в осмото издание на шоуто „Като две капки вода“ през 2022 г. Фики.

Г-н Грънчаров увери, че е създадена организация за провеждането на панаира, осигурени са дежурни както за електрическата, така и за физическата част. Той допълни още, че за да не се дразнят животните от зоокъта, площта на панаира е свита до средата на колодрума, а не както преди до клетките на животните

Заместник-кметът Мирослав Грънчаров се обърна към посетителите на панаира с пожелание да се забавляват, така, че у тях да останат само приятни спомени от събитието. Помоли също да се съхранява общинското имущество, което ползваме всички, и хората да са бдителни към неприятните случаи от типа на счупени пейки и увредени кошчета

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе