От понеделник временно затварят за движение ул. „Перистър“ – от „Априлско въстание“ до „Иглика“

Във връзка с извършване на строително-ремонтни работи по проекта „Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград“ в Община Разград е постъпило заявление от фирмата-изпълнител – ДЗЗД“СКС 06“, с което се иска да бъде затворена за движение на МПС ул. „Перистър“ в областния град. Временната организация се въвежда със заповед на Кмета на Община Разград. Тя предвижда забраната за движение в участъка на ул. „Перистър“ от бул. „Априлско въстание“  до ул. „Иглика“ да влезе в сила от 8,00 ч. на 4 септември и да продължи до 17,00 ч. на 25 септември. За посочения период водачите могат да използват обходен маршрут през ул. „Странджа“, ул. „Бузлуджа“, ул. „Иглика“.

Кметската заповед предвижда изпълнителят на ремонтните работи по проекта за подмяна на водопроводите в т.нар. Доброшка махала – ДЗЗД“СКС 06“ – да изпълни временната сигнализация в съответствие със съгласувания проект за временна организация и безопасност на движението преди започването на СМР по улицата.

YouTube

Припомняме, че трасето по проекта е 12 км. водопроводи заедно с още около 10 км. сградни отклонения за близо 500 адреса. Интервенцията включва 7 улици в Доброшката махала, извършва се в този район от Разград, тъй като в тази част от града за последно са подменяни водопроводи в началото на 70-те години на 20 век, съоръженията са амортизирани, авариите – чести  и загубите на вода са над 70%.

Община Разград се извинява на гражданите за временните неудобства във връзка с ремонта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе