Община Разград и спортни клубове от общината започнаха подготовка на проект за участие в конкурса „Нестле за Живей Активно! Град 2023“

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев обсъди днес с представители на спортни клубове възможностите Разград да се включи в Националния конкурс за спонсорство на общински проект „Нестле за Живей Активно! Град 2023“. Първият етап от конкурса е свързан с организиране от общините на прояви в рамките на Европейската седмица на мобилността, а вторият – с кандидатстване чрез проект за развитие на средата за активен начин на живот.

Първоначалната идея бе представена пред спортните клубове от специалиста „Спорт“ в Община Разград Златина Георгиева. Проявата е свързана с популяризиране на възможностите за спорт в нашия град. Предвижда се представители на клубовете да се съберат на площад „Възраждане“, пред Стария театър и с дефиле да преминат през централната част на града, като крайната точка е площад „Момина чешма“(Ларго). Там представителите на клубовете, заедно с деца и граждани на различни възрасти – гости на събитието, ще участват в обща кратка тренировка, а след това ще бъдат оформени пунктове за представяне на различните спортове, които минувачите ще могат да посещават, да се запознаят с дейността на съответния клуб и пряко да вземат участие в демонстрираните спортни дейности. Предвижда се и кратка лекция относно здравословното хранене при деца и подрастващи. Събитието ще завърши с народен танц, който децата ще научат от хореографа Румен Иванов от ДТШ“Хорце“ към ЦПЛР Център за работа с деца. 

YouTube

Участниците в срещата се уточниха проявата, свързана с мотивиране на активния начин на живот и здравословното хранене, да се проведе на 16 септември, събота, от 10,00 ч., както и да се поканят отново за участие и останалите спортни клубове, регистрирани на територията на общината.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе