Над 800 пътни нарушения са засечени през изминалата седмица в Разградско

823 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 4 до 10 септември 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 740 фиша и 57 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на десет моторни превозни средства – в четири от случаите причината е употребата на алкохол от страна на водачите, в други три – неправоспособност на шофьорите и в три – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което един човек е ранен, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец септември до момента на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 1662 нарушения на скоростните режими. В хода на контролните действия са проверени 1792 превозни средства и 2178 лица. Връчените електронни фишове са 51.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе