Проведе се ежегодното съвещание на образователните институции в Разградско преди новата учебна година

Областният управител поздрави директорите на образователни институции от област Разград на ежегодното съвещание, по покана на началника на РУО – Разград Ангел Петков. Събитието се проведе днес, 12 септември, в актовата зала на техническа гимназия „Шандор Петьофи“ в Разград. Директорите на образователни институции от училищното образование се събират всяка година, за да отчетат дейността си през миналата година, както и да получат насоки за предстоящата учебна 2023/2024 година.

„Искам да ви поздравя за положения труд и постигнатите високи резултати през миналата учебна година. Образованието е в основата на това, какъв живот ще имат хората в един град, в една община и в една държава. Поздравявам ви за енергията, усилията, любовта, която влагате във вашата работа, и старанието да направите училищата желано и привлекателно място за учениците. Образованието е приоритет на държавата и това си личи и по модернизираните бази на училищата и по това, че учителската професия стана привлекателна за младите хора. Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ е един примерите за иновативно училище, в което се влагат милиони левове за модернизация.  Желая Ви една успешна и ползотворна година.“, каза в приветствието си Владимир Димитров и призова директорите да са активни в кампаниите и инициативите на Областна администрация.

YouTube

По време на съвещанието бе направен анализ на резултатите от националното външно оценяване и зрелостните изпити и бяха набелязани мерки за подобряване на представянето на учениците от областта ни в тях. Една от мерките е планиране на обучения за 120 учители от областта по Национална програма „Квалификация на педагогическите специалисти“ – модул 1. Стартирали са поредица от работни срещи за обмен на добри практики за подобряване успеха на учениците с преподаватели от областите Силистра и Търговище.

Отчетен беше значителният напредък в модернизирането на материалните бази учебните заведения. Създадени са отлични условия за провеждане на учебните занятия през идващата учебна година.

10 525 ученици ще прекрачат праговете на училищата в област Разград на 15 септември. 849 ще са първокласниците през учебната 2023-2024 година, осмокласниците ще са 956, а зрелостниците – 800.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе