Община Разград се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“ в събота

И тази година Община Разград се включва в кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“. Най-мащабната доброволческа екоинициатива у нас ще се проведе на 16 септември, събота. Тя е в подкрепа на световната инициатива – World Clean Up Day 2023, под надслов „Готови сме!“. 

Община Разград приканва жителите на града и всички населени места в общината да се включат в кампанията. Всички желаещи да участват в Националната кампания „Да изчистим България заедно“ могат да получат безплатни материали найлонови чували и ръкавицидо 15.09.2023 г. от административната сграда на Община Разград на адрес гр. Разград, бул. „Бели Лом“ № 37 А.

YouTube

По време на кампанията всеки участник може индивидуално или групово да се включи в почистването на територии за обществено ползване, като междублокови пространства, паркове, градини и сервитути на пътни артерии.

Община Разград ще осигури безплатен транспорт на събраните отпадъците от почистването на обществени територии. Заявки ще се приемат в Община Разград тел: 084 /618 186 и „Уейст Солюшънс България“ ЕООД тел: 084/660 580.

На 16 и 17 септември 2023 г. в часовия интервал от 09:00 до 16:00 часа, операторът на Регионално депо – Разград ще осигури безвъзмезден прием на събраните отпадъци от участниците в националната кампания.

Служители на Община Разград също ще участват в почистване на определен участък, който досега не е включван в подобни инициативи. Те ще почистват прилежащите площи на ул. „Добруджа“ в град Разград в участъка от кръстовище на ул. „Княз Борис“ до пътна връзка на първокласен път I-2 (Е-70 РусеВарна).

 

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе