Утре дават старта на новата учебна година в 19 училища в община Разград

Снимка: Община Разград

Представители на Община Разград ще присъстват на тържествата за първия учебен ден във всички 19 училища в общината утре, 15 септември. Те ще връчат на училищните директори поздравителни адреси от заместник-кмета и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Добрин Добрев.

Г-н Добрев ще е гост на тържеството в ОУ“Н.Й.Вапцаров“, което започва в 9,00 ч. Заместник-кметът Мирослав Грънчаров ще присъства на тържеството на ОУ“Васил Левски“, то е също с начален час 9,00 ч. Заместник-кметът Полина Иванова ще уважи тържеството в ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ от 9,00 ч. Секретарят на Община Разград Нели Добрева ще е на церемонията в ППМГ“Акад. Н.Обрешков“, която също е в 9,00 ч. В останалите училища в Разград, в Ясеновец, Раковски, Дянково, Осенец и Стражец гости на тържествата ще са директори на дирекции и началници на отдели в Община Разград, както и представители на отдел „Образование и спорт“. 

YouTube

Общият брой на учениците в общината е 5695, от тях в общински училища учат 4160 ученика, а в държавни – 1535. Първокласниците са 422-ма, всеки от тях ще има на чина в първата си класна стая подарък от Кмета на Разград – книжка с български народни приказки.

Припомняме, че училищата в община Разград са 20 на брой, но по традиция Спортното училище открива учебната година по-рано, тази година – още на 4 септември.

Ръководството на Община Разград пожелава успешна учебна 2023/24 г. на всички ученици и учители! Нека всички се гордеем с постиженията на талантливите разградски деца, да ги подкрепяме и развиваме техните знания и умения! Честит 15 септември!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе