Откриха учебната година в област Разград

Снимка: Мехмед Азиз

Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Добрин Добрев бе гост на тържеството за откриване на учебната 2023/24 г. в ОУ“Н.Й.Вапцаров“-Разград. Той връчи поздравителен адрес на директора на училището Галин Парашкевов и отправи приветствие към учениците и учителите, изпълнили училищния двор. „15 септември е особен празник, който поставя ново начало на желанието на учениците да получат нови знания и да изкачат още едно стъпалце в още крехката стълбичка на живота“ – каза г-н Добрев. Той отправи специални поздрави към 60-те първолаци в училището, като им пожела да заобичат своя пръв учител и първото си училище, да придобият нови знания и умения. Г-н Добрев пожела прекрасна и ползотворна учебна година и на по-големите ученици, както и много успехи на външните оценявания, олимпиади, кръжоци и спортни състезания. „Бъдете успешни, защото вашите успехи са най-добрият атестат за вашите учители“ – каза г-н Добрев. Той отправи пожелания и към учителите – да са все така ентусиазирани и упорити, за да успеят в нелеката си мисия да се погрижат за знанията на децата на Разград. След тържеството, в което с песни и танци участваха талантливи деца от ОУ“Н.Й.Вапцаров“, заместник-кметът се запозна със състоянието на материалната база на училището и поздрави учителите за приветливата обстановка, която създават за малките жители на Разград.

Представители на Община Разград за откриването на учебната година имаше и в останалите 18 училища в общината.

YouTube

Заместник-кметът Мирослав Грънчаров поздрави учениците и учителите в ОУ“Васил Левски“-Разград. Заместник-кметът Полина Иванова бе гост на тържеството в ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград. Секретарят на Община Разград Нели Добрева бе в ППМГ“Акад. Н.Обрешков“-Разград.

На тържествата в останалите училища от общината присъстваха директори на дирекции, началници на отдели и експерти от отдел „Образование и спорт“: директорът на дирекция „Устройство на територията, кадастър, контрол на строителството“ Христо Христов – в ПГТС“Христо Смирненски“-Разград; директорът на дирекция „Административно, информационно и техническо обслужване“ Адриан Димитров – в НПТГ“Шандор Петьофи“-Разград; началникът на отдел „Счетоводство“ Елеонора Пенева – в ОУ“Отец Паисий“-Дянково; началникът на отдел „Финансова политика и човешки ресурси“ Теодора Георгиева-Бонева – в ПГИ“Робер Шуман“-Разград; началникът на отдел „Местни данъци и такси“ Кремена Приставова – в ПГО“Ст.Н. Спасо-Еленина“-Разград; началникът на отдел „Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки“ Сабри Дурльов – в ОУ“Елин Пелин“-Стражец; началникът на отдел „Стратегическо планиране и проекти“ Христина Русева – в ОУ“Ив. С.Тургенев“-Разград; началникът на отдел „Общинска собственост“ Иван Ненов – в ОУ“Никола Икономов“-Разград; началникът на отдел „Опазване на околната среда“ Недим Тахиров – в ПГХТБТ“Мария Кюри“-Разград; началникът на  отдел „Икономически дейности“ д-р Михаил Балтаджиев – в ПГССХВТ“Ангел Кънчев“-Разград; началникът на отдел „Опазване на обществения ред“ Йордан Маринов – в ОУ“Д-р Петър Берон“-Осенец; началникът на отдел „Социални услуги и здравеопазване“ Лейман Тюлеоглуева – в ОУ“Св.св. Кирил и Методий“-Ясеновец; Теодора Ненкова от отдел „Образование и спорт“ – в ОУ“Отец Паисий“-Разград; Ивелина Мендова от отдел „Образование и спорт“ – в СУ“Христо Ботев“-Разград; Айлин Маджарова от отдел „Образование и спорт“ – в ОУ“Г.С.Раковски“-Раковски.

Представители на Областна администрация присъстваха тази сутрин на откриване на учебната година в няколко училища в област Разград. Те поднесоха на ръководствата на училищата поздравителни адреси от Областният управител Владимир Димитров и присъстваха на тържествата по случай първия учебен ден. Освен в училища в община Разград и Завет, бе поздравено и ръководството на детска градина “Детелина”.

В изпратеният поздравителен адрес г-н Димитров пожелава на ученици, педагози, директори и родители успешна нова 2023/24 учебна година и допълва:

Учението и трудолюбието са основата на просперитета на едно общество. Няма как без образование, хората да сбъдват високи мечти. Затова държавата осигурява голям ресурс за провеждане на качествен учебен процес. Грижата за това да сме образовани е на всички ни, нека тя продължи да бъде наш приоритет и през следващите години.

Posted by Община Разград on Friday, September 15, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе