Спортен клуб по стрелба „Дръзки“ организира голямо състезание по динамична стрелба

На 23 и 24 септември 2023 г. на стрелбището на Спортен клуб по стрелба „Дръзки“, ще се проведе голямо състезание по правилата на International Practical Shooting Confederation (IPSC) – динамична стрелба с пистолет, под наименованието – MAD FOREST Handgun 2023, с което ще се закрие състезателната година за картотекираните състезатели в тази дивизия. Спортното мероприятие ще се проведе за седма поредна година, като ранга му този път ще бъде по – висок – от ІІІ-то ниво. Клубът провежда за първи път от създаването си, състезание от такова ниво.

В състезанието ще могат да участват само картотекирани състезатели към Българската федерация по динамична стрелба, като до момента са се регистрирали над 60 участници от страната и чужбина. Оръжията, които ще се използват от състезателите са къси нарезни оръжия – пистолети, револвери, както и карабини с калибър 9 мм. Участниците ще премерят своята бързина и точност в следните дивизии: Classic, Open, Production, Production Optics, Revolver, Standart и PCC.

YouTube

Състезателите ще обстрелват хартиени и метални мишени, подредени в дванадесет отделни сцени на разстояние от 3 до 25 м.  

Събитието ще се проведе на стрелбището на спортния клуб, което се намира на главен път Русе – Варна, преди с. Ушинци (бившата каменна кариера). Началният час на състезанието в събота е от 10:00 ч., а в неделя от 09:00 ч. Входът за зрители е безплатен. Всеки който желае да се запознае от близо с динамичната стрелба е добре дошъл.

За любителите на късото нарезно оръжие, които желаят да опитат своята бързина и точност, но не са членове на спортни клубове към Българската федерация по динамична стрелба, и не са издържали изпита по безопасност на Федерацията, Спортен клуб по стрелба „Дръзки“ ще организира състезание от І-во ниво по динамична стрелба с пистолет през месец октомври, в което участие ще могат да вземат всички желаещи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе