Благодарствени плакети за дарителите, чрез която финансова подкрепа разградските лекоатлети, участваха в Гимназиадата в Бразилия

Заместник-кметът Добрин Добрев получи благодарствен плакет за финансовата подкрепа от Община Разград за лекоатлетите, участвали в Гимназиадата в Бразилия. Това стана на събитие, инициирано от участниците в разградската спортна делегация, на което те благодариха на всички, които са подкрепили участието на петимата състезатели в престижното състезание. Ръководител на делегацията бе експертът в РУО на МОН Николай Миланов, лудогорската лека атлетика бе представена от: Лъчезар Вълчев, Каролина Иванчовска, Зерен Нихадова, Изабел Лазарова и Ашли Йени с треньор Красен Цонев. Припомняме, че на това състезание, провело се от 19 до 27 август, Лъчезар Вълчев стана световен ученически шампион в две дисциплини: троен скок и скок на дължина, много добро бе и представянето на четирите момичета. С двата златни медала на Лъчезар и пет медала на лекоатлетки от Варна България се нареди на шесто място отборно по лека атлетика сред 42 държави и на 18-то за всичките 22 спорта, представени на Гимназиадата.

YouTube

Участието на разградските състезатели бе подкрепено финансово от представители на различни институции, фирми и общности. Приносът на Община Разград е отпускането на 2000 лв. за екипировка. Местната управа организира и тържествено посрещане на състезателите на 28 август, а за постигнатите високи спортни успехи вчера Лъчезар Вълчев получи от Община Разград и финансов стимул от 2000 лв.

На церемонията днес Николай Миланов връчи общо 28 благодарствени плакета на всички спонсори. Това са: Община Разград, БАСУ-София, „Дидаско“ЕООД-Стара Загора, ADM-Амилум-България, разградски общински съветници от „Демократична България“, ПФК“Лудогорец 1945“-Разград, „Тракция“ОД-Самуил, депутата от ДБ Антоанета Цонева, СБУ-Разград, ОП“УСХПД“-Разград, „СитонаЕООД-Разград, ВСК на учителите-Разград, НПТГ“Шандор Петьофи“-Разград, ОУ“Васил Левски“, СУ“Христо Ботев“-Лозница, ППМГ“Акад. Н.Обрешков“, Спортно училище-Разград, Общински съвет-Лозница, „Веола“ООД-Лозница, „АСА-1976“ООД-Лозница, Общински координационен съвет на СБУ-Лозница, ЕТ„Стефаннели“-Лозница, „Джъмп фрут“АД-Лозница, „ВЕК-Янкови“ООД, СО на СБУ при СУ“Христо Ботев“, Таня Талигарова-Иванова, Общински съветинци от ГЕРБ-Лозница. Благодарствен плакет получи и в. „Екип 7“ за своевременно информиране на обществеността.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе