Доброволците към МКБППМН-Кубрат с мил и подкрепящ жест към деца в конфликт със закона по случай първия цвънец

Кубратските жерави полетяха към СПИ-с. Варненци по случай първия звънец.

„Един ден без джобни-превенция чрез добротворчество“  посвети  новата си проява за деца в конфликт със закона. Благотворителната кауза на кубратските емпатисти,  която още с първата си проява през месец януари тази година (посещение в АГ-отделение на УМБАЛ-Кубрат по случай Бабинден) грабна и спечели сърцата на мнозина, продължава със своите изненади.

YouTube

Управителят на УМБАЛ-Кубрат поздрави служителите от АГ отделението по случай Бабинден

След реализирани успешни събития през годината по различни поводи, посветени на служители от различни обществени институции, уязвими социални групи (деца и възрастни), с новата проява   емпатистите са амбицирани да усмихнат децата от СПИ (социално-педагогически интернат) в с. Варненци. Както се знае съдбата на децата от подобни центрове не е сред най-добрите и това изисква настанените в тях там да  получават по-големи грижи и подкрепа, както  от страна на държавата, така и от всички специалисти от подкрепящите професии.  

СПИ представено  накратко  е специално училище, в което със съдебно решение се настаняват момчета или момичета, извършили противообществени прояви. В тях се осъществява корекционно-възпитателна работа, с цел след завършването на основно образование правонарушителите да се реинтегрират успешно в обществото.

Дългогодишните добротворци  Еля, Хелин, Дилек, Диляй подготвиха за всяко дете от позитивните ученически папки с хубави пожелания, а новите доброволци Мелис и Иляйда написаха върху хартиени жерави хубави пожелания до децата в интерната. Емпатистите освен традиционната картичка, поздравителен адрес се погрижиха и за голяма торта, с която да се почерпят връстниците им от дома с пожелания за успешна, спокойна учебна година и да вървят по-правилния път. Подаръците за СПИ-Варненци бяха изпратени на 20 септември чрез Орхан Солак – учител в интерната  и партньор на кубратската комисия през годините. А възрастните, подкрепили детската инициатива, се включиха с декоративен стелаж за книги.

„Децата, които са в подобни центрове, са част от нашето общество и ние сме задължени към тях с подкрепа, грижи и всяка една позитивна стъпка, по което и време да дойде си струва“, коментираха специалистите от местната комисия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе