Служители от „Пътна полиция“ се включиха в Седмицата на детската пътна безопасност в инициатива, насочена към подрастващите

Областна администрация Разград, заедно с Областна дирекция на МВР, Регионално управление на образованието и училища в областта за поредна година проведе инициативи за безопасност на движението по пътищата, с които се включи в инициативата Дни на безопасност на пътя, организирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL в периода 16 – 22 септември 2023 г. Инициативата е с мото „Остани жив, пази живота“.

Следобед четвъртокласниците от Основно училище „Васил Левски“ се събраха на входа на градски парк със своите преподаватели, за да чуят образователна беседа от служители на пътна полиция – Разград на тема безопасност на движението по пътищата. В инициативата участваха областният управител Владимир Димитров, директорът на Регионално управление на образованието – Разград Ангел Петков, експертът от РУО Николай Миланов, както и директорът на Основно училище „Васил Левски“ Диана Първанова. Областният управител призова децата да са винаги много внимателни на пътя и да спазват правилата винаги.

YouTube

Срещата с четвъртокласниците от учебното заведение започна с проверка на познанията им как се пресича пешеходна пътека и какво правим първо след качване в автомобил.

Разделени на групи, малчуганите имаха възможност да видят камерите за видеоконтрол на скоростта, дрегер, таблет, както и оборудването на служебните автомобили. Пътните полицаи разясниха на децата кога законът им позволява да управляват електрически тротинетки, къде е разрешено да става това, как безопасно да карат велосипеди и кога могат да шофират мотопеди. Показаха им нагледно и как се тестват водачите за употреба на наркотични вещества.

За всички присъстващи униформените бяха подготвили подаръци – светлоотразители с форма на Т-шърт и брошури с полезни съвети за малчуганите, а за учителите – знаци „Стоп, деца“, които да им послужат в ежедневната работа.

Целта на инициативата бе участниците да трупат знания и умения как да реагират при критични ситуации, да придобият чувство за отговорност и да пазят себе си на пътя. Кампанията на ROADPOL за дните на безопасност между 16 и 22 септември се реализира под мотото „Остани жив! Пази живота!“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе