Ще ремонтират ул. „Ивайло“ в Разград, междувременно започна и асфалтиране на улиците покрай водния цикъл

Започна подготовката за извършване на ремонт на ул. „Ивайло“ в Разград.

Дейностите стартират след провеждане на обществена поръчка с предмет „Основен ремонт /рехабилитация/ на ул. „Ивайло“ в  Разград в участъка от бул. „Априлско въстание“ до ул. „Юмрукчал“. За изпълнител на ремонтните дейности е определена фирма „Пътно строителство“АД с оферта от 1 103 899,63 лв. без ДДС.

YouTube

Днес бе открита строителната площадка на обекта, от която дата започва да тече срокът за изпълнение на обществената поръчка – 80 календарни дни. Работниците започнаха маркиране и рязане на стария асфалт, предстои премахване на старите бордюри, премахване на мантинелите, за да може да преминава техниката, необходима за последващи етапи от ремонта. Предвижда се подновяване на съществуващите тротоари и банкети, както и асфалтиране на участъка от 1,600 км.

В началото на участъка за ремонт откъм кръстовището с „Априлско въстание“ бе поставена информационна табела за началото на ремонта, както и пътни знаци, обозначаващи ремонтните дейности. На този етап участъкът няма да бъде затварян за движение, но ще има временни ограничения на движението. Община Разград призовава пътуващите в този участък да преминават през него с повишено внимание. Улицата ще бъде затворена за движение единствено във периода, когато започне полагането на асфалтовата настилка.

Междувременно започна асфалтирането на поредните  участъци от пътната настилка, в които бяха извършени интервенции във връзка с подмяната на водопроводи в изпълнение на проекта „Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград“. До края на седмицата се очаква да бъдат асфалтирани участъци от улиците: „Странджа“, „Криволак“, „Родопи“, „Охрид“, „Прилеп“ и „Китка“, след което се продължава с асфалтиране и на участъка от ул. „Перистър“, където също бяха подменени водопроводи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе