11 кандидати в битката за кмет на Разград, 205 ще се борят за общински съветници

Днес, официално приключи регистрация на кандидатските листи за кмет на община Разград, кандидатска листа за общински съветници и за кметове на кметства в общината за предстоящия на 29 октомври местен вот. За доверието на разградчани ще се състезават 11 кандидата за общински кмет, издигнати от 7 партии, 3 коалиции и един инициативен комитет:

  • Хабибе Кязим РасимДвижение за права и свободи – ДПС
  • Галина Милкова Георгиева-МариноваПП ГЕРБ
  • Ивелина Любомирова АнгеловаПП ВЪЗРАЖДАНЕ
  • Калоян Руменов Монев ПП МИР
  • Мария Григорова ГосподиноваПП ИМА ТАКЪВ НАРОД
  • Георги Милков Димитров ПП СВОБОДА
  • Васил Димитров Петров БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ
  • Валентин Стефанов ВасилевКОАЛИЦИЯ „ЗАЕДНО ЗА СИЛНА ОБЩИНА
  • Мирослав Тодоров ГрънчаровКОАЛИЦИЯ „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА-ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“
  • Симеон Панов ИзворовЛЕВИЦАТА!
  • Добрин Младенов ДобревИнициативен комитет

Регистрациите на претендентката от партия ПРАВОТО Димитричка Стоянова Илиева – предложена като кандидат за кмет на община Разград и кандидат за общински съветник са заличени въз основа на постъпило Заявление от нейна страна с искане да бъдат заличени регистрациите ѝ.

YouTube

Общо 205 са кандидатите за общински съветници от 8 партии и 3 коалиции и една местна коалиция. Пълни листи с по 33 кандидата са представили от ПП ГЕРБ, „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“, коалиция „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА-ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ и местна коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ (Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, ПП „ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“), най-малка е листата на партия „БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ“ само с един кандидат за общински съветник.

В ОИК-Разград са регистрирани също 63 за кмет на кметство. С най-много претенденти са кметствата: Гецово, Дряновец, Осенец, Раковски и Ясеновец, в които има по петима регистрирани кандидати. По четирима кандидати ще се борят за кметските места в кметствата: Пороище, Просторно, Радинград и Ушинци.

Предстои ЦИК да извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията.

Утре ще бъде изтеглен жребият за поредните номера на партиите и коалициите в бюлетината. Номерата на независимите кандидати, издигнати от инициативни комитети, и на местните коалиции, регистрирали кандидатски листи в бюлетината за гласуване в изборите за общински съветници и за кметове насрочени за 29 октомври 2023 г., ще следват номерата на партиите и коалициите, определени чрез жребия в ЦИК, съгласно поредността на регистрацията им в ОИК по входящ регистър.

Предизборната кампания за местния вот започва на 29 септември и ще приключи на 27 октомври.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе