Разград отбелязва Световния ден на ходенето следващата събота

На 7 октомври, следващата събота, Разград ще отбележи за 31-ви път Световния ден на ходенето.

Националната спортна проява се организира от Българска федерация Спорт за всички /БФСВ/ съвместно с  няколко български общини, сред които и Община Разград. Световният ден на ходенето се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“ и е част и в изпълнение на  Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”. Проявата е под патронажа на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев.          

YouTube

В Разград стартът на събитието е в 10,00 ч. на 7 октомври пред Ронда в Градския парк. Освен маршрутите, които се преодоляват с ходене – 1000 м., 2000 м. и 3000 м., са подготвени и обозначени и маршрути за преодоляване със свободно каране на колело, те също имат три варианта – атрактивен маршрут с преодоляване на препятствия, маршрут свободно каране по асфалт с дължина 3000 м. и комбиниран маршрут свободно каране по горски пътеки и по асфалт с дължина 3000 м.

В ходенето и карането на колело могат да се включат всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и хора в неравностойно положение.

Всички преминали по маршрутите чрез ходене или каране на колело ще участват в томбола с много предметни награди. Тегленето на томболата започва в 12,00 ч. пред Ронда.

В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

В Световния ден на ходенето, Българска федерация Спорт за всички, предава като послание към Общините  призив за насърчаване на  повече хората от всички възрастови и социални групи, към системни спортни занимания и  здравословен начин на живот.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе