Добрин Добрев: Ще бъда кмет не на една партия или на група хора, а на всички!

Добрин Добрев е кандидат за кмет на Община Разград, издигнат от Инициативен комитет. Явява се с номер 71 в интегралната бюлетина.

Вие сте един от кандидатите за кмет на Разград. Какво Ви мотивира да вземете това решение?

YouTube

Като заместник – кмет ми се наложи да решавам проблемите на общината в последните години. Имам опита и самочувствието, че мога да се справя. В този труден мандат, в момент, в който редица общини затънаха в бездействие и трудности заради Ковида, заради политическите и икономическите кризи, тук в Разград успяхме да се справим и да направим доста неща.

С какво се гордеете най – много?

С всяко нещо. Дори и с на пръв поглед най – дребните неща, като например с доставка на контейнери за разделно събиране на текстилни отпадъци или пейките – моливи пред художествената галерия. Успяхме да осигурим финансиране за основен ремонт на уличната мрежа, а сега и за подмяна на водопроводната мрежа в югозападната част на гр. Разград. Все важни неща, за които все не достигат средства от бюджета.

Каква кампания очаквате? Смятате ли, че ща има сериозна битка?

Да завоюваш доверието на хората, тяхната подкрепа – това е моята битка. Пожелавам успех на разградчани. От техният избор ще зависи успеха на всеки един от нас жителите на общината. И нейното развитие.

Вие сте председател на БСП в Разград, а се кандидатирате с инициативен комитет. Хората се питат защо?

Всички ме познават и аз като повечето наши съграждани имам своите убеждения и идеали. Но кметът на Разград не е кмет на една партия, нито е кмет само на една група избиратели. Той е кмет на всички. Той работи за интересите на общината, решава проблемите на всеки разградчанин. Аз така съм се учил да работя в общината и моят опит в управлението на града е такъв. Затова и в инициативния комитет има много и различни уважавани личности с авторитет и аз съм дълбоко благодарен на всеки един за подкрепата и за доверието. Убеден съм, че заедно с тях ще успеем да завоюваме и доверието, и подкрепата на разградчани на 29 октомври.

Какво не направихте като изпълняващ длъжността кмет на Община Разград?

Със сигурност всеки от Вашите читатели ще даде различен отговор на този въпрос. Но аз бих казал, че не успях да благодаря на хората, с които работих в общината. Да благодаря на всеки служител, защото всички изискваме и очакваме от тях, но често забравяме да им благодарим.

И все пак не казахте какви са очакванията Ви за кампанията? Очертава се голям брой кандидати.

Струва ми се, че някои тръгват агресивно, изнервено, търсят скандала и очернянето. Аз вярвам, че предизборната кампания е времето за разговор с хората. За тях трябва да работи и кмета и общинските съветници, и администрацията. Те са съдници за извършеното. Те преценяват на кого да доверят бъдещето си. Така че, аз очаквам много важни за мен дни на равносметка и доверие, на критика и споделяне. Защото изборът на 29 октомври ще отговори на един решаващ въпрос – ще гарантираме ли спокойното развитие на общината или ще влезем в спиралата на експериментите на живота на българите в последните години.

Какво ще пожелаете на хората?

Да направят своя избор и да гласуват. Някои имат пари, други имат власт. Ние имаме глас. И този глас трябва да решава днешния и утрешния ни ден.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе