Започна поставянето на дарените от „Биовет“ нови съоръжения за игра на детската площадка до кръстовището на ул. „Васил Левски“ и „Княз Борис“

Започна поставянето на новите съоръжения за игра на площадката до кръстовището на ул. „Васил Левски“ и „Княз Борис“ непосредствено зад билетния център на ПФК“Лудогорец“. Доставката и монтирането им е финансирано с дарение от „Биовет“АД.

Припомняме, че подготовката за реконструкция на детската площадка започна през лятото, като ангажимент на общинските предприятия „Паркстрой“ и „Ремонтстрой“ бе почистването на наносите от асфалта, премахване на старото покритие и на амортизираните съоръжения за игра, изливането на бетоновата основа, както и оформяне на два подхода към площадката.

YouTube

Преди да бъдат монтирани новите съоръжения, работниците от фирмата-доставчик „Импресия 99“ООД поставиха противоударната настилка на площадката.

„Биовет“АД финансира поставянето на четири съоръжения за игра на деца от 3 до 12 години: комбинирано съоръжение, люлка тип „клатушка“, двойна люлка тип „махало“ и къщичка-беседка. Площадката ще има висока 1 метър ограда, както и жив плет от 56 храста от вида лигуструм. Ще бъдат засадени и 4 дървета от вида шестил. Предвидено е и поставяне на пейка и кошче за боклук.

И съоръженията за игра, и растителността са предвидени съобразно изискванията на Наредба №1 за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Новозасадените дървета ще са разположени от югозапад, с което ще сe осигури засенчване на площадката от силното следобедно слънце.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе