Подготвят втора благотворителна „Арена на Титаните“, в нея ще участват 26 деца

Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Полина Иванова участва в работна среща за подготовката на второто благотворително издание на състезанието „Арена на Титаните“ в Градския парк.

Инициаторите на събитието, което е от типа на „Игри на волята“ и „Фермата“, Ивелин Иванов и Мариян Иванов представиха дейностите, които вече са извършени в подготовка на състезанието, както и от какво съдействие имат нужда. Споделиха и опита си от първото издание на „Арена на Титаните“, което се проведе в началото на септември и на него бяха събрани 6478,50 лв. за лечението на Ангел Героев. Каузата този път е подкрепа за 8-месечната Цветелина Кулева от Разград, която има туморно образование в черния дроб. Събраните от такси и дарения средства ще бъдат използвани за закупуване на транспортно средство, с което малката Цвети и родителите й да посещават болничните заведения, в които се провежда лечението на детето.

YouTube

Ангажиментите, които Община Разград поема и за провеждането на това атрактивно събитие, са свързани с безвъзмездно предоставяне на терена, на който се провежда – между Пантеона и Ронда в Градския парк, почистването на участъка, поставяне на ел. табло с необходимата мощност, както и на кошчета за смет. За това издание на игрите Община Разград осигурява и медицинското обслужване. Зам.-кметът Полина Иванова пое ангажимент и да уведоми Регионалното управление на образованието за провеждането на инициативата.

В нея са се записали общо 26 момичета и момчета на възраст от 11 до 15 години от Разград, Русе и Варна, като има и 15 резерви. На 14 и 15 октомври, следващите събота и неделя, те ще участват в по 6 игри, съобразени с възрастта им. В събота игрите започват в 9,00 ч. и ще продължат до около 18,00 ч. В неделя началният час също е 9,00 ч., полуфиналите при момичетата са в 11,00 ч., при момчетата в 11,30 ч., финалите – съответно в 13,00 и 13,30 ч., награждаването е насрочено за 14,00 ч.

Организаторите, както и Община Разград, изразяват надежда, че повече жители на града ще посетят събитието, както да подкрепят активните деца, така и да отворят сърцата си за добрата кауза за подпомагане лечението на малката Цвети.

В работната среща участваха и: директорът на ОП“Ремонтстрой“ Петър Петров, заместник-директорът на ОП“Паркстрой“ Николай Борисов, началникът на отдел „Опазване на обществения ред“ в Община Разград Йордан Маринов, специалистът „Спорт“ в Община Разград Златина Георгиева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе