Yettel стартира деветото издание на програмата за хора с различни възможности „Рамо до рамо“

За девета година Yettel дава възможност на хората с различни възможности да намерят своята професионална реализация в света на телекомуникациите.

Компанията стартира тазгодишното издание на програмата „Рамо до рамо“, чиято цел е да подпомогне професионалното развитие и социалната интеграция на хората с различни възможности. По този начин Yettel заявява ангажимента си да предоставя равен шанс и да създава приобщаваща работна среда за всички социални групи.

YouTube

И тази година „Рамо до рамо“ дава възможност за пълно дистанционно участие, което позволява хора от цялата страна да се включат в програмата. В рамките на две години участниците работят по конкретен проект в избрана от тях област и стават пълноправна част от екипа. Всеки от тях минава през специализирано въвеждане в работния процес и може да разчита на психологическа подкрепа от корпоративния психолог на компанията. Важна роля има и личният ментор – това са служители на Yettel, минали през специално обучение и подготвени да приемат хората с различни възможности в своите екипи. Те подпомагат адаптацията на участниците, като им помагат да развият своите умения и да разгърнат потенциала си.

„Рамо до рамо“ позволява на хората с различни възможности да натрупат професионален опит и да станат по-конкурентоспособни на трудовия пазар. Една част от тях намират своята реализация в компанията и след приключването на програмата. От старта ѝ през 2015 г. досега в нея са участвали общо 34 души, като осем от тях и до днес са част от екипа на телекома.

Тазгодишното издание на инициативата отваря общо девет позиции в областта на Човешките ресурси, Управлението на проекти, Продажби по телефона, Корпоративна политика, Логистика, Кол център и Въвеждане на пазара. Всеки, който има интерес, може да кандидатства до 30 октомври и да намери повече информация на сайта на Yettel.

Партньор на програмата е неправителствената организация Jamba, която от години работи за осигуряването на равни възможности за хората със специални потребности. Нейният екип отговаря за предварителния подбор на кандидатите, популяризирането на програмата сред потенциални участници, както и за обучението на ръководителите и екипите в Yettel, които са част от програмата.

„Рамо до рамо“ е и една от трите програми, отличени от световната независима организация Top Employers Institute, която наскоро сертифицира Yettel като Top Employer за 2023 г. Тя ще бъде представена в онлайн библиотеката на Top Employers Institute, където намират място най-добрите и отличителни работодателски практики от цял свят.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе