Два клуба по борба приключват своите проекти по линия на Министерство на младежта и спорта

На 1 март 2023 четири спортни клуба от област Разград стартираха своите проекти „Спорт за деца в свободното време“ по програма на ММС. Това са СК по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград, СКЛА „Лудогорец“ гр. Разград, СК ориентиране „Абритус“ и СК по борба „Зекерие Гючлю“ с. Самуил.

Съвместна тренировка проведоха в заключителният етап от проектите си клубовете по борба от Самуил и Разград. По време на тренировката бяха демонстрирани различни техники, хватки и тактически умения придобити и усвоени по време на проекта, а най-атрактивно беше двустранните срещи на малчуганите между двата клуба където завършиха на равни срещи. И в двата клуба участват по над 20 деца, които вече са записани и в редовни занимания по борба и чакат с нетърпение своите първи официални състезания.

YouTube

По време на съвместната тренировката присъстваха и част от най-добрите борци от клуба по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград за да покажат допълнителни тънкости от спорта борба, а състезателката вече и треньорка Фатме Шабан беше един огромен пример и за двата клуба, като тя именно първите стъпки в борбата прави в школата по борба на Самуил, чрез програмата на ММС „Спорт за деца в свободното време“.

Гости на събитието бяха треньорът на СКБ „Зекерие Гючлю“ с. Самуил Ерол Сали и 10-кратния Световен шампион за ветерани и изпълнителен директор на СКБ „Лютфи Ахмедов“ Ремзи Осман, които освен че видяха развитието на малките борчета и оцениха с огромен плюс програмата на ММС „Спорт за деца в свободното време“ за тяхното развитие и подпомагане на спортните клубове.

Клубовете по борба на Разград и Самуил с одобрените средства успяха да закупят много важни и нужни уреди и пособия за доброто протичане на тренировъчни процеси, хонорар за лекар, треньор и др.

На края на проектите всички деца ще получат и тениски с лого на Министерството на младежта и спорта, както и грамоти за успешно завършили програмата „Спорт за деца в свободното време“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе