Незаконно добити дърва и нерегистрирани превозни средства са засечени при специализираната полицейска операция днес

Незаконно добити дърва и нерегистрирани превозни средства са засечени при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на ОДМВР-Разград.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия е извършено претърсване в частен дом в село Костанденец, обитаван от 55-годишен мъж. В имота са открити 11 кубика „акация“ без контролна държавна горска марка, съхранявани без разрешение. Образувано е досъдебно производство по чл. 235 от НК.

YouTube

На територията на РУ-Исперих са установени три нерегистрирани мотопеда. Два от случаите са засечени в самуилското село Владимировци, а третият – в село Желязковец. Водят се разследвания за престъпления по чл.345, ал.2 от НК.

Две кражби са разкрити от служители на РУ-Кубрат и РУ-Исперих. В село Подайва от двора на джамията изчезнал черен на цвят велосипед, собственост на малолетно момче /14 г./ от село Печеница. В резултат от предприетите издирвателни действия е установено, че извършител на деянието е 35-годишен мъж от селото. Започната е проверка по чл.194, ал.1 от НК. 57-годишна жена от Кубрат присвоила незаконно сумата от 400 лв. Парите били в портмоне, изгубено на 4 октомври от 22-годишна жена от село Савин.  Образувана е проверка за престъпление по чл. 207 ал. 1 от НК. 

13 КПП-та бяха изградени днес от екипи на Жандармерия, Охранителна и Криминална полиция със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършиха проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са 9 заложни къщи, 4 пункта за черни и цветни метали, 18 сборища, 6 заведения и 8 търговски обекта.

  В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 323 лица и 297 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 27 акта и 31 фиша. Образувани са две досъдебни производства, две бързи производства и три проверки. Профилактираните лица от активния криминален контингент са 14.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе