Награда за ученици от НПТГ „Шандор Петьофи“ в конкурса „Зелена планета“

На 04.10.2023 година в Двореца на децата в София на ученици от НПТГ “Шандор Петьофи“ бе връчена тържествено първа награда за репортажа им „Не просто колаборация“, с който екип под ръководството на г-жа Мариана Господинова и г-жа Мария Георгиева взе участие в конкурса „Зелената планета“. Трета награда пък за участието си в конкурса с рисунка получи Стилиян Станев от ХI г клас, с ръководител г-жа Емилия Иванова.

Репортажът е свързан със залесителната акция „За идните поколения“, която НПТГ осъществи през април 2022 г. по повод патронния си празник. Тогава в района на Пантеона в градския парк бяха залесени 59 широколистни дървета.

YouTube

Една година по-късно, през април 2023, на същото място в ролята на репортер влезе единайсетокласникът Никола Комаровски. Първият му въпрос естествено бе отправен към директора на училището инж. Нешка Христова, която представи предисторията на този опит за подобряване на здравния статус на гората в нашия регион. По думите на директора на Техническата гимназия става ясно, че дръвчетата са осигурени от Паркстрой по инициатива на Община Разград, а училището бързо поема подадената ръка.

Председателят на Ученическия съвет Александра Неделчева представи своето виждане за състоянието на горите в региона: „Не е ли нелепо да живееш в Лудогорието, в което гората не само не е „луда“, а на места почти липсва“. Затова според ученичката всеки опит на институция или институции, както в случая, е изключително важен.

Никола Николов пък поставя позицията на учениците от Механото: „От това, което правим днес, зависи как ще живеем утре“. Репортерът Никола Комаровски направи извода, че когато две институции си подават ръце за съвместна работа с младите, това не е просто успешна колаборация, а ек в младата душа. Ек в бъдещето!

Репортажът бе заснет и обработен от бъдещите програмисти Лазар Станев, Светослав Димитров и Страхил Тицов. А успехът на целия екип е поредната гордост за успешното училище с 60 годишни традиции.

Поредно признае на училището с 60-годишна традиция На 04.10.2023 година в Двореца на децата в София на ученици…

Posted by НПТГ "Шандор Петьофи" on Thursday, October 5, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе