Писателката Анета Филкова представи новата си книга в родния Кубрат

За пребиваването си в паралелните вселени на човешкия ад и рай споделят героите на Анета Филкова в книгата „Паралелни сънища“, чието представяне се състоя в град Кубрат. Срещата на авторката с публиката на Кубрат се проведе в Детския отдел на читалищната библиотека в лудогорския град. Това е първото по-значимо културно събитие, което се провежда в изцяло обновеното помещение след злополучния пожар миналата година.

На събитието присъстваха завеждащият отдел „Просвета и Култура“ към Община Кубрат, Здравко Вутов, ученици и учители от СУ „Христо Ботев“ в Кубрат, секретарят на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ Толя Тодорова, библиотечните специалисти, Милена Димитрова и Стефка Явашева, местни общественици и други. Авторката, която е родом от град Кубрат, беше представена от преподавателката по български език и литература, Анка Василева. В представянето се включиха и учителите Найден Нанев и Марийка Христова.

YouTube

Авторката сподели пред публиката, че новата й книга е палитра от характери и съдби, които сами разказват историята си. Добавени са фантазии и неочаквани образи и преживявания. „Паралелни сънища“ отвежда читателя към сложния свят на иначе обикновения човек, в паралелното му живеене чрез спомена, съня и хипнозата. Човешката душа пътешества по различни пътища, които понякога трудно осъзнаваме и разбираме.

Есенната литературна среща беше изпълнена с много положителни и приятни емоции. Към организаторите и авторката постъпиха въпроси, както и чудесни отзиви за новата литературна творба. Анета Филкова е родена през 1970 година в град Кубрат. Първите си творчески стъпки прави още на 8-годишна възраст, включвайки се още тогава в кубратския литературен клуб „Димчо Дебелянов“ с ръководител поетът Пламен Панчев. Днес много от произведенията на писателката са публикувани в най-различни национални сборници, алманаси и други литературни трудове.

По време на срещата с местната общественост и приятели авторката изрази благодарността си за организацията, приятните емоции и топлото посрещане. От своя страна, кубратската публика пожела още много творчески успехи на любимата си съгражданка.

ПИСАТЕЛКАТА АНЕТА ФИЛКОВА ПРЕДСТАВИ НОВАТА СИ КНИГА В РОДНИЯ КУБРАТЗа пребиваването си в паралелните вселени на…

Posted by Община Кубрат on Saturday, September 30, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе